Simon Yates doet komend jaar opnieuw mee aan de Giro d'Italia. De 26-jarige Britse renner van Mitchelton-Scott hoopt dat hij de gemiste kans van dit jaar op de eindzege over vijf maanden goed kan maken.

"Ik kijk ernaar uit om volgend jaar terug te keren in de Giro", zegt Yates maandagochtend op de website van zijn Australische werkgever.

"Het is een koers waaraan ik goede herinneringen bewaar, maar ook eentje die een nare smaak in mijn mond heeft achtergelaten. Dus ik wil teruggaan om de klus te klaren."

Yates leek vorig jaar de Giro te gaan winnen, maar hij zakte in de door Chris Froome met overmacht gewonnen negentiende etappe finaal door het ijs en verspeelde zo zijn leidende positie in het algemeen klassement.

De inwoner van het Engelse Bury moest uiteindelijk de roze trui aan Froome laten en eindigde zelf op meer dan twintig minuten achterstand slechts als 21e in de rangschikking.

Yates nam revanche in Vuelta a España

Yates nam aan het einde van het jaar revanche door bij de Vuelta a España wel voor de eerste keer in zijn loopbaan een grote ronde op zijn naam te schrijven.

De klimmer heeft bij de komende Giro concurrentie van Tom Dumoulin. De Nederlandse kopman van Team Sunweb en de nummer twee van dit jaar meldde zondag dat hij zal afreizen naar Italië.

Het is nog maar de vraag of Froome de Giro gaat rijden. De Britse kopman van Team Sky gaf onlangs te kennen dat hij zich volledig wil richten op de Tour de France.

De 102e editie van de Giro duurt van 11 mei tot en met 2 juni 2019 en gaat van start met een individuele tijdrit met Bologna als start- en finishplaats.

Dit zijn de etappes van de Giro d'Italia in 2019
180
Dit zijn de etappes van de Giro d'Italia in 2019