Hugo Haak is de nieuwe bondscoach voor de baansprinters. De 27-jarige voormalig sprinter, die al de interim-coach was, is de definitieve opvolger van de Duitser Bill Huck die drie maanden geleden vertrok wegens privéredenen.

Haak richt zich op de Spelen van 2020 in Tokio en is aangesteld tot en met de WK baanwielrennen van 2021.

De geboren Utrechter stopte zelf in 2017 als baanwielrenner wegens een slepende knieblessure en was sindsdien assistent van Huck.

"Hugo was al trainer en heeft zich de afgelopen maanden verder ontwikkeld. Toen Huck vertrok, heeft hij de taken waargenomen en dat heeft hij heel goed gedaan", zegt algemeen directeur Thorwald Veneberg zondag op de site van wielerunie KNWU.

"We hebben met de groep overlegd en deze aanstelling is op verzoek van de sporters gedaan."

Fulco van Gulik wordt assistent-bondscoach

Haak gaat ondersteund worden door voormalig beroepsrenner Fulco van Gulik, die de rol van assistent-bondscoach gaat vervullen. De staf zal nog verder worden aangevuld, meldt Veneberg.

"We trekken nog een extra coach aan, omdat de groep van sporters te groot is voor één coach en we hierdoor verder kunnen professionaliseren. Deze nieuwe collega zal ook als 'embedded scientist' werkzaam zijn."

Haak is heel blij dat hij de kans krijgt om bondscoach van de baansprinters te worden. "De selectie train ik al een lange periode en vanaf september is daar het coachen bijgekomen. Het is een heel talentvolle groep en ik kijk ernaar uit om samen met hen de ingeslagen weg te vervolgen richting de Olympische Spelen in 2020."