Koos Moerenhout is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse wielrenners. De 45-jarige Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op, die zich volledig gaat richten op zijn functie als directeur bij wielerbond KNWU.

Oud-profwielrenner Moerenhout wordt parttime-bondscoach, want hij blijft ook ploegleider bij de Amerikaanse formatie Hagens Berman Axeon Cycling Team.

Adriaan Helmantel wordt coach van de Nederlandse talenten (onder 23 jaar). Hij gaat bovendien Moerenhout en Loes Gunnewijk assisteren bij de tijdritten van de elite op de mondiale kampioenschappen. Helmantel werkte de afgelopen jaren bij Team Sunweb.

"Wij zijn blij met het aantrekken van Koos en Adriaan, twee professionals die veel kennis en ervaring meebrengen op het gebied van de wielersport", zegt Veneberg. "Met hen aan boord verwacht ik dat er een volgende stap gezet kan worden in de prestaties van de renners."

De KNWU presenteerde eerder deze maand al Gunnewijk als nieuwe bondscoach van de vrouwen. Voorheen was altijd één persoon verantwoordelijk voor de mannen- en de vrouwenploeg.