Wout van Aert mag op zoek naar een nieuwe ploeg. Volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge heeft de wereldkampioen veldrijden hiervoor groen licht gekregen van de internationale wielrenunie.

De UCI stelt als voorwaarde dat de transfer vóór 31 december plaatsvindt. Van Aert besloot in oktober zijn contract bij wielerploeg Veranda's Willems-Crelan in te leveren, nadat zijn werkgever buiten hem om voor volgend seizoen een fusie met het Nederlandse Roompot had doorgevoerd.

Sniper Cycling, het bedrijf achter de wielerploeg, weigerde de eenzijdige contractbreuk te aanvaarden en startte een juridische procedure.

Van Aert vond voor het veldritseizoen een privésponsor in het fruitmerk Cibel-Cebon, waardoor hij de afgelopen weken als individuele renner gewoon kon koersen. Zijn vader fungeert als ploegleider, tot hij een nieuwe ploeg heeft gevonden.

Van Aert was rond met Lotto-Jumbo

De Belgische rivaal van Mathieu van der Poel was in september al zo goed als rond met Lotto-Jumbo over een contract dat in 2020 ingaat. De verwachting is dat hij nu eerder bij de ploeg begint.

Als de 24-jarige Van Aert daadwerkelijk bij Lotto-Jumbo tekent, dan zal hij waarschijnlijk ook geregeld op de weg rijden voor de Nederlandse formatie.

Afgelopen seizoen maakte Van Aert al indruk op de weg. Zo werd hij derde in de loodzware koers Strade Bianche en negende in de Ronde van Vlaanderen.