Matteo Trentin heeft de vijfde etappe van de Ronde van Guangxi gewonnen. De Italiaan van Mitchelton-Scott was na een rit over 212 kilometer van Liuzhou naar Guilin de snelste in een sprint. Pascal Eenkhoorn kon een lange vlucht niet bekronen in de rittenkoers door het zuiden van China.

Europees kampioen op de weg Trentin finishte vlak voor Pascal Ackermann, de Duitse winnaar van de tweede etappe. De Belg Jasper Stuyven eindigde als derde.

De Nederlandse sprinters Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) en Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors), winnaar van respectievelijk de eerste en derde etappe, maakten geen deel uit van het eerste deel van het peloton.

Eenkhoorn was lang in de aanval in de vijfde etappe. De Lotto-Jumbo-renner wist met zijn medevluchters Tony Martin, Silvan Dillier en Ryan Mullen echter niet uit de greep van het aanstormende peloton te blijven, maar werd wel uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de dag.

Moscon verdedigt negen seconden in slotetappe

Gianni Moscon blijft het algemeen klassement aanvoeren. De Italiaan, uitkomend voor Team Sky, verdedigt zondag in de laatste rit over 169 kilometer met start en finish in Guilin een voorsprong van negen seconden op zijn naaste belager Felix Grossschartner uit Oostenrijk. Martijn Tusveld is op plek zeventien de hoogst geklasseerde Nederland.

Vorig jaar werd de eerste editie van de Ronde van Guangxi verreden. Bauke Mollema, die er nu niet bij is, werd toen in het eindklassement tweede achter de Belg Tim Wellens.