Quick-Step heeft in Deceuninck een nieuwe hoofdsponsor voor volgend seizoen gevonden. De wielerploeg van de Belg Patrick Lefevere gaat vanaf 2019 Deceuninck-Quick Step heten.

Kunststofverwerkingsbedrijf Deceuninck heeft een contract voor minimaal drie jaar getekend. Quick-Step blijft gewoon verbonden als sponsor, maar gaf onlangs aan niet meer als belangrijkste geldschieter te willen fungeren.

De Belgische wielerploeg kampte de laatste tijd met geldproblemen en zag mede daardoor Niki Terpstra na acht jaar vertrekken. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen rijdt volgend seizoen voor Direct Energie.

Ook Fernando Gaviria en Enric Mas werden onlangs in verband gebracht met een vertrek, maar door de overeenkomst met Deceuninck lijkt Quick-Step de twee renners te kunnen behouden. 

De 24-jarige Gaviria had met onder andere twee etappezeges in de Tour de France een belangrijke bijdrage aan het sterke seizoen van Quick-Step Floors, dit jaar met 69 overwinningen een van de succesvolste ploegen in het peloton.