Annemiek van Vleuten verwacht dat het zeker zes maanden duurt voordat ze haar rentree kan maken na de zware knieblessure die ze zaterdag opliep.

De 35-jarige Nederlandse kwam bij de wegwedstrijd van de WK wielrennen in Innsbruck 90 kilometer voor de finish ten val en bleek daarbij een breukje in haar knie te hebben opgelopen.

Van Vleuten reed de wedstrijd wel uit en eindigde als zevende. Direct na de finish werd ze in een rolstoel getild. Zaterdag werd nog een hersteltijd van drie maanden genoemd, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen.

"Het is gewoon een botbreuk, dus er staat zeker zes tot acht weken voor genezing", zei Van Vleuten maandag bij Peptalk op Ziggo Sport over haar ernstige blessure.

"De dokter gokte op zes maanden voordat ik mijn eerste wedstrijd weer zou kunnen rijden. Mijn trainer zegt altijd: drie weken zonder fiets kost je drie maanden om op hetzelfde niveau te komen als je had."

Van Vleuten kan terugkijken op sterk 2018

Van Vleuten beleefde een sterk jaar, want ze won onder meer de Giro d'Italia voor vrouwen en La Course, de vrouwenversie van de Tour de France. Bovendien prolongeerde ze dinsdag haar wereldtitel tijdrijden.

Ze voerde toen een compleet Nederlands podium aan, want Anna van der Breggen werd tweede en Ellen van Dijk pakte brons. Van der Breggen was zaterdag de beste in de wegwedstrijd.