Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
BMC

BMC gaat volgend jaar verder onder naam CCC Team

BMC gaat volgend jaar verder onder de naam CCC Team. De Zwitserse fietsenfabrikant BMC stopt na dit seizoen als hoofdsponsor van de gelijknamige wielerploeg en maakt plaats voor de Poolse schoenen- en tassenmaker CCC.
Door NU.nl/ANP

De overdracht van de licentie voor de UCI WorldTour werd in de zomer tijdens de Tour de France al onthuld, maar onduidelijk was nog onder welke naam de ploeg precies zou gaan rijden.

"We hebben besloten een korte naam te gebruiken. We blijven altijd op zoek naar extra sponsoren, maar CCC zal de enige titelsponsor van ons team zijn", zegt teambaas Jim Ochowicz.

CCC heeft al jarenlang een eigen wielerploeg die op procontinentaal niveau uitkomt. Die formatie gaat nu als opleidingsteam voor de WorldTour-ploeg dienen.

CCC krijgt ook eigen vrouwenploeg

CCC krijgt ook een eigen vrouwenploeg, het huidige WaowDeals Pro Cycling waarvoor onder anderen Marianne Vos rijdt.

De Belg Greg Van Avermaet, die bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro goud veroverde in de wegwedstrijd, wordt kopman van de mannenploeg die op dit moment uit twintig renners bestaat.

Laurens ten Dam staat in 2019 ook onder contract bij CCC. De 37-jarige routinier komt over van Team Sunweb, waarvoor hij sinds 2016 actief was.


Lees meer over:

WielrennenBMC

Aanbevolen artikelen