De internationale wielerunie UCI heeft met de ploegen, renners en organisatoren een akkoord bereikt over hervormingen in de wielersport. Er worden veranderingen doorgevoerd op het gebied van de kalender, verdeling van de ploegen en startrecht in grote rondes en klassiekers.

De wielerkalender bestaat vanaf 2020 uit drie categorieën: UCI WorldTour, UCI ProSeries en UCI Continental Circuits. De WorldTour bestaat dan uit de drie grote rondes, andere rittenkoersen en 25 belangrijke eendagswedstrijden.

Net zoals dit jaar zullen er achttien WorldTeams zijn, die een licentie voor drie jaar krijgen. Die licenties worden gegeven op basis van vijf criteria: ethisch, administratief, financieel, organisatorisch en sportief.

Met die hoekstenen kan een vergelijking gemaakt worden met kandidaten die tot de WorldTour willen toetreden. De drie beste ProSeries-teams zullen ook aan de UCI Classics Series en andere koersen binnen de WorldTour mogen deelnemen. Op die manier wordt er flink gesnoeid in het aantal wildcards.