Lotto-Jumbo staat zondag met vijf Nederlanders aan de start bij de ploegentijdrit, het eerste onderdeel bij de WK wielrennen in Innsbruck. 

Jos van Emden, Timo Roosen, Koen Bouwman, Tom Leezer en Danny van Poppel hebben gezelschap van de Amerikaan Neilson Powless.

De Nederlandse ploeg verraste onlangs met winst in de ploegentijdrit van de Ronde van Groot-Brittannië. Van het zestal dat in Tirol van start gaat waren alleen Van Emden, Bouwman en Powless er toen bij.

Met name Primoz Roglic zal worden gemist. De Sloveen concentreert zich volledig op de wegwedstrijd, die over een week plaatsvindt. De tijdritspecialist laat zelfs de rit tegen de klok links liggen.

De Duits-Nederlandse ploeg Team Sunweb was vorig jaar verrassend de sterkste op het WK. De formatie wordt ook dit jaar aangevoerd door wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin.

De discipline staat dit jaar voor het laatst op het programma. Aangezien het onderdeel niet verplicht is, laten veel ploegen uit de World Tour de ploegentijdrit schieten. In Innsbruck laten Bahrain-Merida, Groupama-FDJ, Lotto Soudal, Dimension Data, EF Education First-Drapac en UAE Emirates verstek gaan.