Sabrina Stultiens kan eind deze maand niet meedoen aan de WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. De Limburgse wordt in de selectie vervangen door Jeanne Korevaar.

De 25-jarige Stultiens kwam vorige week, een dag voor de start van de Ronde van de Ardeche, lelijk ten val. De renner van Waowdeals Pro Cycling viel op haar hoofd en liep daarbij verwondingen op aan kin, kaak en knie.

"Het is jammer dat Sabrina niet kan starten", zegt bondscoach Thorwald Veneberg woensdag. "Het biedt wel kansen voor de opkomende generatie. Jeanne heeft al laten zien dat zij het WorldTour-niveau aan kan."

De 21-jarige Korevaar won begin deze maand een rit in de Ronde van België, haar eerste overwinning bij de elitevrouwen. Ze won eerder al het jongerenklassement in de Boels Ladies Tour.

Acht renners in selectie

De Nederlandse selectie voor de wegwedstrijd bij de vrouwen bestaat nu uit Korevaar, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Amy Pieters, Chantal Blaak en Janneke Ensing.

De wegwedstrijd wordt op zaterdag 29 september verreden. In de rit van 156,2 kilometer staat de vrouwen onder meer vier beklimmingen te wachten.

De tijdrit, waar Van der Breggen, Van Dijk, Van Vleuten en Brand voor zijn geselecteerd, staat vier dagen eerder op het programma. In de chronorace moeten de vrouwen 27,8 kilometer afleggen.