Ellen van Dijk stapt over naar de nieuwe vrouwenploeg van Trek-Segafredo. De 31-jarige Nederlander heeft een contract ondertekend voor twee jaar, tot eind 2020, bij de Amerikaanse wielerformatie.

"Eindelijk kan ik dit opwindende nieuws met iedereen delen. Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt Van Dijk in een filmpje op Twitter.

"Het is heel mooi om te zien dat Trek zich als sponsor heeft aangediend en het vrouwenwielrennen met het nieuwe team naar een hoger niveau brengt. De manier waarop ze het vrouwenwielrennen benaderen, is precies wat nodig is om te groeien. Onze ploeg ziet er geweldig uit. Ik ben ervan overtuigd dat we grote successen gaan behalen."

Van Dijk is bezig aan haar tweede seizoen bij Team Sunweb. Ze was voorheen ook actief bij Boels-Dolmans, Team Specialized-lululemon, Team HTC-Highroad, Team Columbia en Vrienden van het platteland.

Europees kampioene tijdrijden

Vorige maand kroonde Van Dijk zich in Glasgow voor de derde keer op rij tot Europees kampioene tijdrijden en eerder dit jaar werd ze ook Nederlands kampioene.

Van Dijk pakte in 2013 in Florence de wereldtitel tijdrijden en bleef in 2016 op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro door een val net buiten de medailles.

De geboren Harmelense is vooralsnog de enige Nederlandse renster in de nieuwe ploeg van Trek-Segafredo, die nu negen rijdsters telt.

Later deze maand neemt Van Dijk deel aan de WK in Innsbruck. Ze komt namens Oranje uit in de wegwedstrijd en in de individuele tijdrit.