Philippe Gilbert maakt nog deze maand zijn rentree in het peloton. De Belgische renner van Quick-Step Floors is hersteld van de blessure die hij opliep bij een zware val in de Tour de France.

"Ik kan nauwelijks beschrijven hoe blij ik ben dat ik nog dit jaar wedstrijden kan fietsen. Ik ben erg ambitieus en wil weer wedstrijden winnen'', aldus Gilbert, die tijdens de zestiende etappe van de Tour zijn linkerknieschijf brak na een val in het ravijn.

"Voor sommige mensen is het misschien vreemd dat ik nu alweer deze doelen stel. En misschien is het voor dit jaar nog wat te vroeg, maar ik ga er alles aan doen."

Gilbert doet onder meer mee in de Hammer Series in Hongkong (14 oktober) en de Ronde van Guangxi (16 tot en met 21 oktober).

Gilbert reed bewuste etappe nog wel uit

De 36-jarige routinier reed de bewuste etappe in de Tour opvallend genoeg nog wel uit, maar nader onderzoek in het ziekenhuis wees de ernst van de kwetsuur uit en bracht tevens aan het licht dat een operatie noodzakelijk was.

"Ik wil iedereen hartelijk bedanken. Het is echt ongelooflijk hoeveel fantastische supporters ik heb. Dat besef je niet altijd, maar dat doe ik nu wel na dit angstaanjagende moment", zei Gilbert destijds.

"Alle hartverwarmende berichten uit Europa, Japan en de Verenigde Staten, waar ik ontzettend dankbaar voor hebben, motiveren me om hard te vechten en hopelijk voor het einde van het seizoen mijn rentree te maken."