Met nog twee ritten te gaan staat Steven Kruijswijk op de derde plek in het klassement van de Vuelta a España, met 1 minuut en 58 seconden achterstand op leider Simon Yates. Wat staat de Nederlander nog te wachten in het slotweekend van de Ronde van Spanje?

Er is in de laatste twee dagen van de 73e editie van de Vuelta nog één mogelijkheid om tijd te winnen in het algemeen klassement, want er is nog één bergrit en één vlakke etappe. Een overzicht.

Etappe 20, zaterdag: Escaldes-Engordany-Collada de La Gallina (97,3 kilometer)

De laatste bergrit van deze Vuelta is de kortste etappe van de ronde, maar op papier ook een van de zwaarste. Vanuit de start moeten de renners omhoog en dat is de voorbode van bijna 100 kilometer klimmen of dalen. Een vlak stuk is niet te bekennen op het routekaartje.

Het peloton gaat achtereenvolgens over de Coll de la Comella (4,3 kilometer à 8,7 procent), de Coll de Beixalis (7,1 kilometer à 8 procent), de Coll de Ordino (9,8 kilometer à 7,1 procent), nogmaals de Coll de Beixalis, de Coll de la Comella van een andere kant (3,6 kilometer à 6,3 procent) en tot slot de Coll de la Gallina (7,7 kilometer à 7,8 procent).

De slotklim gaat naar 1.480 meter hoogte en is zeker in de laatste paar kilometer heel lastig met een paar vreselijke steile bochten. In 2013 won de Italiaan Daniele Ratto de Vuelta-rit met finish op de Coll de la Gallina na een monstervlucht, ruim voor Vincenzo Nibali en de latere eindwinnaar Chris Horner. Een jaar eerder troefde Alejandro Valverde, de huidige nummer twee van het algemeen klassement, in de achtste etappe van de Ronde van Spanje Joaquim Rodríguez en Alberto Contador af op de Gallina.

Etappe 21, zondag: Alcorcón-Madrid (100,9 kilometer)

De slotetappe is net als in de Tour de France niet meer dan een optocht naar de hoofdstad. De rit is vlak en zal normaal gesproken geen verschuivingen in het klassement opleveren.