Jos van Emden en Bert-Jan Lindeman blijven langer bij Lotto-Jumbo. Beide Nederlanders hebben dinsdag een nieuw contract ondertekend bij de WorldTour-ploeg, waar Robert Wagner vertrekt.

Tijdrijder Van Emden tekent voor drie jaar bij. De 33-jarige Zuid-Hollander boekte vorig jaar zijn grootste overwinning door de afsluitende tijdrit in de Giro d'Italia te winnen.

"Ik kan geen reden bedenken om weg te gaan", aldus Van Emden, die al sinds 2008 deel uitmaakt van Lotto-Jumbo, dat destijds nog Rabobank heette.

"Bij de ploeg weten ze wat ze aan me hebben en ik weet wat ik aan de ploeg heb. Ik vind het mooi om de ontwikkeling van dichtbij mee te maken en eraan bij te dragen. Dankzij onze begeleiding verbeter ik zelf ook nog op bepaalde punten."

De 29-jarige Lindeman, die momenteel de Ronde van Spanje rijdt, verlengt met een jaar bij de formatie waarvoor hij sinds 2015 rijdt. In dat jaar won hij een Vuelta-rit. "Ik heb mijn rol en ik word gewaardeerd", aldus Lindeman. "Ik ben er om de kopmannen te ondersteunen en soms krijg ik mijn eigen kansen."

Voor de ervaren Duitser Wagner (35) is volgend jaar na vier seizoenen geen plek meer bij Lotto-Jumbo. Dit jaar werd hij niet geselecteerd voor een van de drie grote rondes. In de voorgaande twee seizoenen reed hij de Tour de France.

Veel Lotto-Jumbo-renners tekenden al bij

Van Emden en Lindeman zijn niet de eerste Lotto-Jumbo-renners die bijtekenen, want eerder dit jaar verlengden George Bennett, Robert Gesink, Amund Gröndahl Jansen, Steven Kruijswijk, Timo Roosen en Antwan Tolhoek hun contract al.

Bovendien versterkte de formatie van manager Richard Plugge zich voor het nieuwe seizoen met Lennart Hofstede, Mike Teunissen (allebei Team Sunweb), Laurens De Plus (Quick-Step Floors) en Jonas Vingegaard (Team Coloquick).

Daar staat het vertrek van Enrico Battaglin naar Katusha Alpecin en Gijs van Hoecke naar BMC tegenover. Bram Tankink zet een punt achter zijn loopbaan.