Sniper Cycling heeft er alle vertrouwen in dat Wout van Aert zijn tot en met 2019 lopende contract gewoon uitdient. De Belg liet eerder op vrijdag nog weten dat hij het niet ziet zitten om voor de nieuwe Roompot-Crelan-formatie te rijden.

Sniper Cycling, het bedrijf achter de procontinentale ploeg Verandas Willems-Crelan, bereikte deze week met Roompot een akkoord over een fusie. Van Aert is furieus dat hij laat op de hoogte werd gebracht en wil vanwege de langdurige onduidelijkheid het liefst zo snel mogelijk vertrekken.

"Bijna iedereen in het team is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract lig. Toch houdt het een keer op en dat moment is nu gekomen", zei de furieuze wereldkampioen veldrijden.

Sniper Cycling is op de hoogte van de vertrekwens van Van Aert, maar wil daar geen gehoor aan geven. "Wij stellen ons loyaal op ten opzichte van lopende overeenkomsten en vertrouwen erop dat onze renners hetzelfde doen", aldus de overkoepelende organisatie vrijdag in een verklaring.

"Voor Van Aert, een van de speerpunten binnen het team, is een centrale rol weggelegd in 2019 voordat hij de overstap maakt naar een ploeg met een WorldTour-licentie."

Van Aert in 2020 waarschijnlijk naar Lotto-Jumbo

De 23-jarige Van Aert werd dit jaar in Valkenburg voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen veldrijden en ook op de weg deed de Belg goede zaken.

Hij veroverde EK-brons bij de wegwedstrijd in het Schotse Glasgow en werd in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix respectievelijk negende en dertiende.

Naar alle waarschijnlijkheid rijdt Van Aert vanaf 2020 voor Lotto-Jumbo, al is die overstap nog niet officieel.