Amalie Dideriksen heeft vrijdag ook de vierde etappe in de Boels Ladies Tour gewonnen. De Deense van Boels-Dolmans was na 124,3 kilometer tussen Stramproy en Weert de sterkste in de massasprint.

Dideriksen bleef in de laatste honderden meters in de straten van de Limburgse plaats Lucinda Brand (tweede) en Lorena Wiebes (derde) voor.

Ze schreef donderdag ook al de derde etappe op haar naam door Wiebes (tweede) en de Belgische Jolien D'Hoore achter zich te houden in een massasprint.

Annemiek van Vleuten behoudt de leiding in het algemeen klassement. De kopvrouw van Mitchelton-Scott heeft 22 seconden voorsprong op de nieuwe nummer twee Brand.

Van Vleuten, die vrijdag op twee seconden van Dideriksen als zestiende eindigde, zegevierde in zowel de eerste etappe (proloog) als de tweede etappe.

Pieters op 4 kilometer van de finish nog alleen vooraan

In de vierde etappe reed Amy Pieters op vier kilometer van de finish nog alleen vooraan met een voorsprong van vijftien seconden. Die marge kon ze in de finale echter niet vasthouden.

In de eindsprint bleek Dideriksen weer over de sterkste benen te beschikken en zorgde ze ervoor dat een Nederlands feestje uitbleef.

De Boels Ladies Tour gaat zaterdag verder met een vlakke etappe over 158 kilometer van en naar Sittard en de kans is groot dat opnieuw een sprinter aan het langste eind zal trekken.

De Nederlandse etappekoers uit de WorldTour wordt zondag afgesloten met een individuele tijdrit. Van Vleuten is de regerend wereldkampioen op die discipline.