Lars Boom mag maandag gewoon starten in de derde etappe van de Vuelta a España. De 32-jarige renner beleefde zondag door darmproblemen en een valpartij een heel zware tweede rit in Spanje, maar hij kwam net op tijd binnen.

Boom merkte al snel na de start van de tweede etappe dat hij zich niet goed voelde. "Na 30 kilometer kreeg ik ontzettende buikkrampen", zegt de Brabander tegen het AD. "Daar heb ik wat voor genomen, maar ik voelde dat ik naar de wc moest. Ik heb daarom een camper opgezocht langs de weg."

De renner van Lotto-Jumbo kreeg van de eigenaars van de camper toestemming om zijn behoefte te doen op hun toilet. "Daar ben ik die mensen dankbaar voor."

De problemen voor Boom waren daarna nog lang niet voorbij. "Mijn ploeggenoten hebben me opgewacht, maar vervolgens viel ik in een bocht waar volgens mij heel veel jongens zijn gevallen."

"Daarna kwam ik echt niet meer vooruit. Ik had geen energie meer, zat voor mijn gevoel scheef op mijn fiets en kreeg geen lucht meer. Daardoor werd het een heel lange dag."

Lars Boom gaat tijdens Vuelta-rit naar wc in camper
27
Lars Boom gaat tijdens Vuelta-rit naar wc in camper

Boom dacht dat hij tijdslimiet niet had gehaald

Boom kwam na ruim 163 kilometer uiteindelijk als 176e en laatste over de streep in Caminito del Rey, op 35 minuten en 21 seconden van winnaar Alejandro Valverde.

De klassiekerspecialist dacht in eerste instantie dat hij een paar seconden na de tijdslimiet binnen was gekomen, maar later bleek dat hij nog drie seconden overhad.

Boom staat daardoor maandag aan de start van de derde etappe van de Vuelta, die ruim 178 kilometer lang is en het peloton van Mijas naar Alhaurín de la Torre voert. De rit begint om 12.50 uur, de finish wordt verwacht tussen 17.25 uur en 17.55 uur.