Wilco Kelderman staat na het openingsweekend van de Ronde van Spanje op de derde plaats in het algemeen klassement. De kopman van Sunweb was zondag tevreden over zijn vierde plek achter winnaar Alejandro Valverde in de tweede etappe.

"Een vierde plaats is een mooi resultaat", zei Kelderman, die na blessureleed zijn eerste grote ronde van het jaar rijdt. "Valverde gaat gewoon hard aan. Dat kun je volgen en dan hoop je dat-ie nog stilvalt. Of niet. Ik moet een gat laten, maar het gaat goed."

Kelderman, die op de streep in Caminito del Rey drie seconden toegaf op Valverde en de nieuwe klassementsleider Michal Kwiatkowski, was ook blij dat hij uit de problemen was gebleven.

"Je ziet dat het erg chaotisch is in zo'n eerste rit in lijn. De weg was op veel plekken glad, wat weer valpartijen tot gevolg had."

"Van ons gingen er ook drie onderuit, maar gelukkig zat ik daar niet bij. Mike Teunissen viel precies voor me, en Martijn Tusveld achter me. Ik remde gelukkig niet, anders had ik er ook bij gelegen.''

Kruijswijk niet ontevreden met veertiende plek

Steven Kruijswijk liet zich ook zien op de slotklim en was niet ontevreden met zijn veertiende plek in de rituitslag.

"Ik deed zelf een paar halve pogingen om aan te vallen, want ik weet dat ik geen kans heb om te winnen als ik met Valverde en Kwiatkowski naar de streep fiets."

"Het was ook om mijn eigen benen te testen. Toen Valverde versnelde, merkte ik dat zijn niveau een stuk beter was dan in de Tour. Ik heb gewoon de etappe weer gebruikt om te groeien, dag per dag."

De Nederlander van Lotto-Jumbo moest op de streep in Caminito del Rey acht seconden toegeven op ritwinnaar Valverde. "Het zijn wel acht seconden, maar wetende dat ik mijn vorm verder moet verbeteren, is dit geen groot tijdverlies", aldus Kruijswijk, die in het klassement elfde staat op 37 seconden van Kwiatkowski.

Rodetruidrager Kwiatkowski

Rodetruidrager Kwiatkowski

Mollema had niet de benen om mee te sprinten

Bauke Mollema staat nog één plek hoger in de algemene rangschikking. De kopman van Trek-Segafredo kwam zondag als 22e over de streep en geeft in het klassement 35 seconden toe op de rodetruidrager.

"Ik had niet echt de benen om mee te sprinten. Normaal doe ik het beter op dit soort klimmetjes, want die liggen me wel. Hopelijk gaat het beter over twee dagen", doelde Mollema op de vierde etappe, die finisht op een col van eerste categorie.

De derde etappe van maandag voert het peloton over ruim 178 kilometer van Mijas naar Alhaurín de la Torre. Na 45,5 kilometer ligt de top van een col van eerste categorie, maar in de laatste 30 kilometer is het relatief vlak.