Tom Dumoulin is in de Ronde van Duitsland naar de vierde plaats gezakt in het algemeen klassement. De Limburger eindigde zaterdag als zeventiende in de derde etappe, waarin de Sloveen Matej Mohoric een dubbelslag sloeg.

Dumoulin werd in het klassement gepasseerd door de Duitser Nils Politt, die in de derde rit tweede werd achter Mohoric. De kopman van Team Sunweb moet ook Mohoric en de Duitser Maximilian Schachmann voor zich dulden.

De 27-jarige Dumoulin steeg vrijdag naar de derde plek in het klassement, nadat hij in de tweede rit eveneens derde werd achter Schachmann en Mohoric.

In de derde etappe, die het peloton over 177 kilometer van Trier naar Merzig voerde, bleef Mohoric Politt (2e) en de Belg Pieter Vanspeybrouck (3e) voor in de sprint van een omvangrijke groep.

Nick van de Lijke was op de vijfde plek de beste Nederlander. De sprint verliep rommelig vanwege een val op een paar honderd meter van de finish.

Mohoric sprint naar ritzege

Mohoric sprint naar ritzege

Mohoric neemt leiding over van Schachmann

Dankzij zijn ritzege nam Mohoric in het klassement de leiding over van Schachmann. De 23-jarige renner van Bahrain-Merida heeft nu zes seconden voorsprong op de Duitser.

Dumoulin staat tien seconden achter op Mohoric en heeft dezelfde tijd als Politt, die dankzij betere posities in de etappes een plek hoger staat in het klassement. Pieter Weening bezet op 26 tellen de tiende plek.

Zondag staat de laatste etappe op het programma in de Ronde van Duitsland. Dan wordt de koers, die voor het eerst sinds 2008 weer op de kalender staat, afgesloten met een 207,5 kilometer lange rit van Lorsch naar Stuttgart.

De Ronde van Duitsland is voor Dumoulin zijn eerste koers sinds de Tour de France, waarin hij achter Geraint Thomas genoegen moest nemen met de tweede plaats. De Brit doet ook mee in Duitsland.