Mathieu van der Poel heeft zondag zijn tweede etappezege geboekt in de Arctic Race of Norway. De Nederlands kampioen was de sterkste in de slotrit naar Alta.

Van der Poel sprintte op de laatste klim van de dag richting de finish weg en reed iedereen in de laatste honderd meter uit zijn wiel.

De 23-jarige alleskunner, die dit jaar ook de Nederlandse titel in het veldrijden en op de mountainbike veroverde, won al de openingsrit in Noorwegen.

Van der Poel raakte in de tweede etappe de leiderstrui kwijt aan de Rus Sergei Chernetski, die toen meezat in een ontsnapping.

De Brabander werd zaterdag tweede achter zijn Tsjechische teamgenoot Adam Toupalik van Corendon-Circus en rondde zondag in de vierde etappe het voorbereidende werk van zijn teamgenoten met een machtige sprint af.

'Fijn om zo te eindigen'

"Fijn om mijn seizoen op de weg zo te eindigen'', zei Van der Poel met een brede grijns. "Geweldig hoe we hier met de hele ploeg hebben gereden. Voor de teamspirit is dit erg goed."

Van der Poel staat dit seizoen nu op vijf zeges op de weg. Hij won eerder een etappe en het klassement in de Boucles de la Mayenne, de Ronde van Limburg en dus het NK.

Chernetski schreef de Arctic Race of Norway op zijn naam. De kopman van Astana bleef in de rangschikking de Noor Markus Hoelgaard (tweede) en de Amerikaan Colin Joyce (derde) voor.

Dennis van Winden was op de tiende plaats de beste Nederlander. Van der Poel eindigde vlak achter hem op de twaalfde plaats.