Pascal Eenkhoorn heeft zaterdag de derde etappe van de Colorado Classic gewonnen. De renner van Lotto-Jumbo was de sterkste in de sprint van een rit met start en aankomst in Denver.

De coureur uit Genemuiden wist in de sprint de Colombiaan Edwin Avila en de Amerikaan Gavin Mannion achter zich te houden. Die laatste blijft aan de leiding van het klassement staan. Eenkhoorn speelt daarin geen rol van betekenis.

De Colorado Classic, een vierdaagse etappekoers op Amerikaanse bodem, wordt zondag afgesloten met een vlakke etappe. Die heeft wederom start en aankomst in Denver.

Het is voor de 21-jarige Eenkhoorn al zijn tweede zege van het seizoen. Hij won ook al de openingsetappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali in maart.

Eerder dit seizoen stond Eenkhoorn nog enige tijd aan de kant. Hij werd net als ploeggenoten Antwan Tolhoek en Juan José Lobato door de ploeg geschorst, omdat zij zonder medeweten van de ploegleiding slaapmedicatie hadden genomen. Lobato werd ontslagen, Tolhoek en Eenkhoorn keerden in februari terug bij de ploeg.