Moreno Hofland rijdt vanaf volgend seizoen voor EF Education First-Drapac. De Brabander wordt door de Amerikaanse formatie overgenomen van Lotto Soudal.

Waar Lotto Soudal voornamelijk uit Belgische renners bestaat, wordt EF Education gevormd door een internationaal gezelschap. Daar is Hofland naar eigen zeggen blij mee.

"Ik kijk er echt naar uit om voor een internationaal team te rijden", zegt de 26-jarige renner zaterdag op de website van zijn nieuwe werkgever. "Bij mijn huidige ploeg ben ik de enige Nederlander en rijd ik louter met Belgen. Dat kan soms beklemmend zijn."

Bij EF Education komt Hofland onder anderen zijn landgenoten Sebastian Langeveld en Julius van den Berg tegen. Ook Rigoberto Urán en Tejay van Garderen, die overkomt van BMC, rijden volgend jaar voor de ploeg van teambaas Jonathan Vaughters.

"Ik denk dat het erg cool wordt om samen te werken met Denen, Italianen, Spanjaarden, Colombianen, Australiërs, Nederlander en uiteraard Amerikanen", aldus de Nederlander. "Dit wordt een nieuwe ervaring voor mij en daar houd ik wel van."

Hofland krijgt meer kans op eigen succes

Hofland krijgt bij EF Education bovendien meer de kans om voor eigen succes te gaan dan bij Lotto Soudal. "Ik heb een talent voor sprinten maar heb dat de laatste twee jaar niet kunnen laten zien", zegt hij. "Ik had verwacht dat ik veel meer voor mezelf kon rijden, maar uiteindelijk heb ik vooral anderen geholpen."

Vaughters heeft vertrouwen in zijn nieuwste aanwinst. "Moreno is zijn 'killerinstinct' een beetje kwijtgeraakt. Wij willen hem weer als sprinter gaan gebruiken en hem helpen aan goede resultaten."

Hofland kwam sinds begin 2017 uit voor Lotto Soudal, dat hem overnam van Lotto-Jumbo. Vorig jaar oktober boekte hij in de Famenne Ardenne Classic zijn enige zege voor de Belgische ploeg.

Zijn grootste succes behaalde de sprinter in 2014, toen hij een etappe in Parijs-Nice op zijn naam schreef. Ook won hij onder meer de Volta Limburg Classic en de Ronde van Hainan.