Taco van der Hoorn was woensdag vol ongeloof na zijn fraaie zege in de derde etappe van de BinckBank Tour. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij kwam dit jaar nog nauwelijks in actie na een zware hersenschudding.

Van der Hoorn is pas vier weken volop aan het trainen, nadat hij in november een hersenschudding had opgelopen bij een valpartij en als gevolg daarvan heel lang niet kon fietsen.

"Ik heb me afgevraagd of het ooit nog goed zou komen en nu win ik hier gewoon een etappe. Ik snap er helemaal niks van", zei Van der Hoorn tegen Sporza na zijn winst in de vlakke rit over 166 kilometer tussen Aalter en Antwerpen.

Van der Hoorn was een van de vijf vluchters - de anderen waren Matej Mohoric, Sean De Bie, Maxime Vantomme en Jesper Asselman -  die knap uit de greep van het jagende peloton bleef.

"We hadden een hele goede groep en deden lange aflossingen. Uiteindelijk hielden we het gewoon vol. Het plan pakte perfect uit en nu win ik hier. Echt geweldig."

Eerste zege in WorldTour

Van der Hoorn boekte zijn eerste zege in de WorldTour. Hij had tot dusver alleen een etappe in de An Post Rás, de GP Paul Borremans en Schaal Sels op zijn palmares staan.

De 24-jarige Rotterdammer bezorgde het procontinentale Roompot bovendien de eerste zege in de WorldTour sinds 2016, toen Pieter Weening een etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam schreef.

Van der Hoorn steeg in het algemeen klassement van de BinckBank Tour naar de vijfde plaats. Hij hoeft alleen de nieuwe leider Mohoric, De Bie, Stefan Küng en Vantomme voor zich te dulden.

De BinckBank Tour duurt nog tot en met zondag en gaat donderdag verder met wederom een vlakke etappe over 165,5 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie.

Tom Dumoulin is de titelverdediger in de enige Nederlandse en Belgische meerdaagse wielerwedstrijd, maar de nummer twee van de voorbije Tour de France laat dit jaar verstek gaan.