Voormalig Tour de France-winnaar Jan Ullrich is vrijdag opgepakt omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een prostituee in een hotel in Frankfurt, zo bevestigt de Duitse politie.

De 44-jarige Duitser was onder invloed van alcohol en drugs toen hij gearresteerd werd.

Vorig week werd Ullrich ook al opgepakt nadat hij een feest van zijn buurman verstoorde. Hij bracht toen een nacht in de cel door en moet voorlopig minstens 50 meter afstand van zijn buurman houden.

Daarna zei Ullrich in therapie te gaan om van zijn alcohol- en drugsprobleem af te komen. "De scheiding van mijn vrouw Sara en de afstand tussen mij en de kinderen - die ik al sinds Pasen niet meer heb gezien - heeft een grote invloed op me gehad", aldus Ullrich maandag in gesprek met Bild.

"Door die gebeurtenissen heb ik dingen gedaan waar ik nu heel veel spijt van heb. Vanwege de liefde voor mijn kinderen ga ik nu in therapie."

Ullrich bekende dopinggebruik

Ullrich schreef in 1997 de Tour de France op zijn naam en won in totaal zeven etappes in de Ronde van Frankrijk. In 1999 won hij ook de Ronde van Spanje en een jaar later werd hij in het Australische Sydney olympisch kampioen op de weg.

In 2013 bekende Ullrich dat hij tijdens zijn loopbaan doping heeft gebruikt. Hij was net als veel van zijn generatiegenoten klant bij de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

In 2006 werd hij door zijn toenmalige ploeg T-Mobile al ontslagen vanwege zijn (toen nog vermeende) betrokkenheid bij 'Operación Puerto' en een jaar later zette Ullrich een punt achter zijn loopbaan.