Caleb Ewan heeft woensdag een tweejarig contract ondertekend bij Lotto Soudal. Daarmee heeft de Belgische wielerploeg komend seizoen een opvolger voor de Duitse sprinter André Greipel. Hij stapt op zijn beurt over naar Fortuneo. 

De 24-jarige Ewan komt over van Mitchelton-Scott, de ploeg die hem passeerde voor de Tour.

"Dit is een enorme kans voor mij", aldus de Australiër op de site van Lotto Soudal. "Deze ploeg heeft een grote geschiedenis wat betreft sprinters en klassiekers. Toen ik jong was, kon ik urenlang de zeges van Robbie McEwen bewonderen."

"Meer recent kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm veel respect heb voor André Greipel", zegt Ewan, die zichzelf als een pure, maar veelzijdige sprinter omschrijft. 

"De afgelopen jaren heb ik hard getraind om sterker te worden, waardoor ik ook tijdens een lastige finale kan overleven. Samen met de ploeg zal ik hard blijven werken en zullen we ernaar streven mee te doen om de winst in klassiekers, zoals bijvoorbeeld Milaan-Sanremo."

Ewan won vorig jaar een etappe in de Giro d'Italia en was in 2015 de beste in een etappe van de Vuelta a España. Hij doet komende week namens Mitchelton-Scott mee aan de BinckBank Tour door Nederland en België.