De toekomst van Mathieu van der Poel ligt bij de Belgische ploeg Corendon-Circus. De veelzijdige wielrenner staat op het punt zijn contract opnieuw te verlengen, bevestigde vader Adrie van der Poel naar aanleiding van een bericht in Het Nieuwsblad.

"De gesprekken lopen al een tijdje en Mathieu voelt zich op zijn plek bij Corendon-Circus, waar hij echt als kopman kan fungeren", zegt Van der Poel senior.

Eind vorig jaar brak Mathieu van der Poel ook al zijn verbintenis bij de ploeg van de Belgische broers Philip en Christoph Roodhooft open.

Daardoor ligt de 23-jarige Brabander, die het veldrijden inmiddels combineert met mountainbiken én ook op de weg actief is, tot eind 2020 vast bij Corendon-Circus. Daar komen in het nieuwe contract wat jaren bij.

Van der Poel behoort al een paar jaar tot de wereldtop in het veldrijden. Hij veroverde bij zijn WK-debuut tussen de senioren in 2015 direct de wereldtitel.

Kans zich te bewijzen op andere disciplines

Van der Poel krijgt bij de Belgische ploeg de kans zich ook op andere disciplines te bewijzen. Hij pakte dit jaar niet alleen de Nederlandse titel in het veld, maar ook op de weg en op de mountainbike.

Bij de EK in Glasgow is Van der Poel deze week actief op de mountainbike (dinsdag) en in de wegwedstrijd (zondag).

Met zijn opvallende prestaties trok Van der Poel de aandacht van heel wat ploegen uit de UCI WorldTour, maar tot iets concreets is het tot dusver niet gekomen.

Van der Poel blijft Corendon-Circus dan ook trouw, ook omdat zij bezig zijn een zogeheten procontinentale licentie te verkrijgen, waardoor hij vanaf komend seizoen kan meedoen aan grotere wedstrijden op de weg.