Lucinda Brand is zondag de leiderstrui in de Giro Rosa kwijtgeraakt. De Nederlandse renner van Team Sunweb verliest na de derde etappe het roze aan haar Canadese ploeggenoot Leah Kirchmann.

De 132 kilometer lange rit met start en finish in Corbetta werd gewonnen door de Belgische wielrenner Jolien D'Hoore. De renner van Mitchelton-Scott was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. De 28-jarige Gentse was de Nederlandse Kirsten Wild en de Amerikaanse Alexis Ryan te snel af.

Wild won zaterdag nog de tweede etappe van de vrouwenvariant van de Ronde van Italië. Op de openingsdag ging Team Sunweb met de zege aan de haal in de ploegentijdrit.

De slotfase van de derde rit werd ontsierd door een valpartij in de eindfase. Bij een sprintje van een uitgedund peloton greep Wild net naast haar tweede ritzege op rij.

Maandag vervolgen de wielrenners de Italiaanse etappekoers met een rit van 109 kilometer. Piacenza is zowel de start- als finishplaats. De Giro Rosa duurt tot en met zondag 15 juli.