Lars Boom is door de internationale wielerbond UCI alsnog geschorst voor een incident tijdens de Ronde van Noorwegen in mei. Hij is per direct een maand uitgesloten, meldt zijn ploeg Lotto-Jumbo maandag.

Boom deelde tijdens de tweede etappe van de rittenkoers een klap uit aan de Belg Preben Van Hecke. Hij werd door de organisatie uit de koers gezet en kreeg een boete. Zijn ploeg liet toen al weten het gedrag "onacceptabel" te vinden.

De coureur was boos omdat hij bijna ten val kwam, nadat er voor hem onnodig hard geremd werd. Hij ging verhaal halen bij Van Hecke en deelde een tik uit tegen het lichaam van de renner van Sport Vlaanderen-Balois. Daarna pakte hij Van Hecke nog bij zijn hoofd.

De 32-jarige Boom was een van de reserves voor Lotto-Jumbo voor de Tour de France. Door zijn schorsing is hij daarvoor niet langer beschikbaar. Ook mist hij onder meer de GP Cerami en de Prudential RideLondon. Boom mag op 2 augustus weer in actie komen. 

De Brabander beleeft vooralsnog een moeizaam seizoen. Boom miste een groot deel van het voorjaar, nadat hij een operatie onderging om van hartritmestoornisssen af te komen.

Zondag reed Boom nog mee tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg. Daarin eindigde hij als 45e.