Gianni Moscon hoeft niet meer te vrezen voor een schorsing. De internationale wielerunie UCI heeft besloten de renner van Team Sky niet te vervolgen voor het vermeende uitdelen van een duw in de Italiaanse heuvelkoers Tre Valli Varesine, eind vorig jaar.

Moscon zou Sebastien Reichenbach begin oktober bewust een duw hebben gegeven. De 29-jarige Zwitser hield aan zijn val een gebroken elleboog over en diende een aanklacht in bij de UCI en de politie.

Volgens de renner van Groupama-FDJ was de actie van de 24-jarige Moscon kwade opzet. Reichenbach haalde in mei 2017 namelijk hard uit naar Moscon, die zich schuldig maakte aan racistische opmerkingen tijdens de Ronde van Romandië en daar later ook voor geschorst werd.

De UCI ziet echter geen bewijs voor een bewuste duw en besloot de zaak te seponeren, tot tevredenheid van Team Sky. "Het is een langdurig proces geweest en er zijn serieuze beschuldigingen gedaan die wij als team altijd tegen hebben gesproken. We zijn blij dat Gianni zich weer kan richten op racen."

Moscon werd in 2017 Italiaans kampioen tijdrijden en deed dat jaar ook voor de eerste keer mee aan een grote ronde. De Italiaan eindigde als 27e in de Ronde van Spanje.