AG2R La Mondiale heeft maandag de renners gepresenteerd die kopman Romain Bardet weer aan een podiumplaats moeten helpen in de Tour de France.

De 27-jarige Fransman stond de afgelopen twee jaar steeds op het podium in Parijs. In 2016 als nummer twee en vorig jaar als nummer drie van het eindklassement.

Bardet won in de laatste drie edities van de belangrijkste en grootste wielerkoers van het jaar bovendien telkens een etappe.

De klimmer krijgt hulp van vijf landgenoten: Alexandre Geniez, Alexis Vuillermoz, Tony Gallopin, Pierre Latour en Axel Domont. De Belgische kampioen Oliver Naesen en de Zwitserse kampioen Silvan Dillier maken de Tourploeg compleet.

Lavenu

"Het waren geen makkelijke keuzes, want de ploeg wordt sterker en sterker. We hebben sterke renners gekozen die Romain kunnen helpen. We zijn niet de favoriet, maar we kunnen de race wel moeilijk maken", zegt teambaas Vincent Lavenu.

De Ronde van Frankrijk begint op zaterdag 7 juli met een vlakke rit van 201 kilometer van Noirmoutier-en-l'Île naar Fontenay-le-Comte.

Chris Froome is de titelverdediger. De Brit van Team Sky kan alweer zijn vijfde tourzege pakken, waarmee hij zich in een rijtje zou nestelen met recordhouders Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain.