Christopher Juul-Jensen heeft dinsdag de vierde rit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen kwam solo over de meet in Gstaad.

De 28-jarige coureur van Mitchelton-Scott maakte deel uit van een kopgroep van zes renners. De Deen wist in de afdaling van de laatste klim weg te rijden en hield in de stromende regen stand.

Op acht seconden achterstand won Michael Matthews de sprint van een uitgedund peloton. De Australiër van Team Sunweb bleef Yves Lampaert en Peter Sagan voor.

De gele leiderstrui blijft in het bezit van Stefan Küng. De Zwitser van BMC kwam in het peloton over de streep. Daarin zaten ook de Nederlandse troeven Wilco Kelderman, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk.

Ontsnapping

Juul-Jensen was er samen met Silvan Dillier, Nans Peters (AG2R La Mondiale), Nathan Brown (EF-Drapac), Mark Christian (Aqua Blue Sport) en Paul Ourselin (Direct Energie) al vroeg vandoor gegaan in de 189 kilometer lange rit van Gansingen naar Gstaad.

De zes wisten een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar te fietsen. Op de enige klim van de dag, de Saanenmöser, spatte de kopgroep uit elkaar. Juul-Jensen en Nans bereikten als eersten de top, maar in de afdaling liet de Deen de Fransman achter zich.

Ondanks de inspanningen van Sunweb, dat op de klim het tempo flink opvoerde, wist Juul-Jensen stand te houden. Hij hield uiteindelijk net genoeg over aan de streep.

De koers gaat woensdag verder met een bergetappe. De rit van Gstaad naar Leukerbad eindigt met een aankomst bergop.

Geletruidrager Stefan Küng

Geletruidrager Stefan Küng