Tom Dumoulin en Sam Oomen komen deze week na hun Giro-deelname alleen op de eerste dag van de Hammer Series in Limburg in actie.

Het duo van Team Sunweb rijdt vrijdag de klimkoers op en rond de Vaalserberg. Het driedaagse evenement bestaat uit drie verschillende onderdelen.

Dumoulin en Oomen zijn net terug uit de Giro, waar de Limburger als tweede eindigde achter winnaar Chris Froome. Brabander Oomen reed naar een knappe negende plaats in het klassement.

De Nederlanders maken zaterdag in de sprintkoers in en om het Bike Park in Sittard, vernoemd naar Dumoulin, bij Team Sunweb plaats voor de Duitser Max Walscheid en Edward Theuns uit België.

De ploeg bestaat verder uit de Belg Louis Vervaeke en de jonge Australiërs Jai Hindley en Michael Storer. De Hammer Series in Limburg eindigt zondag met de ploegenachtervolging.

De Hammer Series werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. De race bestaat uit een klimkoers, een sprintkoers en een ploegachtervolging. Team Sky ging in de eerste editie met de zege aan de haal. Afgelopen weekend vond er al een versie in Noorwegen plaats.

Dauphiné

Team Sunweb stuurt volgende week vijf Nederlanders naar het Critérium du Dauphiné. Roy Curvers, Lennard Hofstede, Tom Stamsnijder, Mike Teunissen en Martijn Tusveld hebben daarin gezelschap van de Duitser Phil Bauhaus en Johannes Fröhlinger.

De Dauphiné wordt van 3 tot en met 10 juni verreden. Vorig jaar ging de eindzege naar de Deen Jakob Fuglsang. In de twee jaar daarvoor was Chris Froome de beste.