Danny van Poppel hield donderdag een dubbel gevoel over aan zijn tweede plaats in de twaalfde etappe van de Giro d'Italia. De Nederlander van Lotto-Jumbo werd in de massasprint  op het circuit van Imola afgetroefd door de Ier Sam Bennett.

"Hij verraste me echt. Ik dacht dat het zijn lead-out was (laatste helper die de sprint aanjaagt), maar het was Bennett zelf'', zei Van Poppel aan de finish.

"Ik baal wel, maar aan de andere kant ben ik ook wel tevreden. Er had wel meer ingezeten. Dit is een gemiste kans. Maar er komen er meer. Ik was goed. Ik moet het echt hebben van die klimmetjes en dan nog sprinten, zoals in deze etappe. Ik was denk ik een van de snellere."

Van Poppel had zijn beste klassering in deze Ronde van Italië te danken aan het feit dat hij alert was op het laatste klimmetje, op twaalf kilometer van de meet.

Regen

De 24-jarige Utrechter had echter in de slotfase geen helpers meer, waardoor hij het dus helemaal op eigen kracht moest doen, waarvan Bennett dankbaar profiteerde.

"Het brak achter mij. Ik zat in het eerste gedeelte van de groep en probeerde me rustig te houden en de slotklim over te komen. Omdat het regende werd het nog veel zwaarder en daardoor wist ik dat het niet zomaar een sprintje zou worden.''

Lotto-Jumbo-ploegleider Grischa Niermann vertelde dat zijn renners in de laatste dertig kilometer extra werk moesten verzetten om de achterop geraakte kopman George Bennett terug te brengen naar voren. Daarom was er geen helper meer over om het voorbereidende werk voor Van Poppel te doen.

"Sam Bennett wint met tien meter voorsprong, dus daar moeten we dan vrede mee hebben. Het was heel chaotisch, dat wisten we van tevoren al. Dat slechte weer kwam er nog bij, iets dat we niet hadden verwacht. Met een tweede plaats voor Danny moeten we tevreden zijn, want Bennett was veel te sterk."