Danny van Poppel baalt van weer een gemiste kans in de Ronde van Italië. De sprinter vindt dat hij vrijdag in de zevende etappe had kunnen winnen.

De 24-jarige coureur van Lotto-Jumbo werd in Praia a Mare goed afgezet door zijn ploeggenoten Jos van Emden en Gijs Van Hoecke, maar kon het net als eerder op Israëlische bodem niet afmaken.

"Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik had hier gewoon kunnen winnen", mopperde Van Poppel aan de finish. Hij werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd.

De winst ging naar de Ier Sam Bennett, die Elia Viviani de baas was. De Italiaan van Quick-Step Floors was in de tweede en derde etappe nog de snelste, maar kwam nu tekort.

Concurrenten

Volgens Van Poppel moest hij de sprint te vroeg aangaan. Op het moment dat Van Hoecke van kop af ging, zag Van Poppel zijn concurrenten aan alle kanten voorbij vliegen.

"Ik baal heel erg, want ik zat supergoed en had supergoede benen. De ploeg deed voortreffelijk werk, maar ik zat opgesloten en dat is heel frustrerend. Op 300 meter had ik het nog wel willen proberen, maar op 400 meter van de streep de sprint aangaan is gewoon te vroeg, dat heb ik nog nooit gedaan."

Lotto-Jumbo nam in de finale het initiatief, maar de Nederlandse ploeg werd op het beslissende moment afgetroefd. "Als Danny een of twee seconden eerder aanzet, had hij meegekund", zei Van Hoecke. "Nu leek het alsof hij stilstond ten opzichte van de rest. Als Jos en ik iets, iets langer op kop hadden kunnen rijden, had Danny zelf kunnen aanzetten en dan zouden die andere mannen niet meer over hem heen kunnen komen."

Van Poppel kan pas volgende week revanche nemen voor zijn mislukte sprint. De komende dagen trekt het peloton de bergen in. Vermoedelijk wordt er pas in de tiende rit van Penne naar Gualdo Tadino weer gesprint.