Roy Curvers kende woensdag een veelbewogen finale van de vijfde etappe van de Giro d'Italia. De 38-jarige ploegmaat van Tom Dumoulin ging onderuit en gooide een bidon tegen de ruit van de neutrale volgwagen.

"Die auto reed me aan, hij reed me bijna overhoop", verklaarde Curvers zijn opvallende actie na de etappe. "Ik liet de laatste renner van het peloton gaan en in één keer kreeg ik een tik tegen mijn schoen. De bestuurder was niet erg aan het opletten, denk ik."

De wegkapitein van Team Sunweb bleef met veel moeite overeind, maar wilde wel duidelijk maken dat hij de actie van de volgwagen niet kon waarderen. Voor het oog van een tv-camera gooide hij een drinkbus in de richting van de auto.

"Tegen een auto kun je niet praten en je wilt toch je kwaadheid uiten", legde de Limburger uit. "Dan maar een stuk plastic tegen de ruit, hè."

"Ik had het idee dat die lui in de wagen zich van geen kwaad bewust waren. Waarschijnlijk reden ze met een waas voor hun ogen, want die Italianen zijn blij dat ze hier in de Giro zijn. Een geluk bij een ongeluk dat ik er niets ernstigs aan overhoud. Voor hetzelfde geld lig ik op de grond."

Dat overkwam Curvers niet veel later alsnog toen er een massale valpartij was in het peloton. "Ik had niet veel lichamelijke schade, mijn achterwiel is wat krom. Maar Tom (Dumoulin, zijn kopman) zat goed van voren. Hij heeft geen tijd verloren, dus ben ik tevreden."