De recordreeks van Adam Hansen komt na de Ronde van Italië definitief ten einde. De Australische renner van Lotto Soudal startte bij de Giro d'Italia voor de twintigste keer op rij in een grote ronde. 

De bijna 37-jarige Hansen zegt maandag tegen Cyclingnews dat de tijd is gekomen om te breken met zijn traditie. "Deze Giro wil ik nog uitrijden, maar dan is het tijd voor verandering."

Hansen neemt een zomerpauze om de batterij op te laden en ontbreekt daarom in de Tour de France. Hij stond in totaal 27 keer aan de start van een grote ronde (Giro, Tour de France en Vuelta a España).

"Ik ben benieuwd welk effect deze keuze gaat hebben op mijn seizoen. Met deze andere opbouw hoop ik in ieder geval op individuele successen", aldus Hansen, die in de Vuelta weer zijn rentree maakt.

Giro-column Mart Smeets: 'Buitengewoon curieuze actie Bennett'
238
Giro-column Mart Smeets: 'Buitengewoon curieuze actie Bennett'

Twee dagzeges

Hansens indrukwekkende reeks begon in 2011 met de Ronde van Spanje. Sindsdien ontbrak Hansen geen enkele keer op de deelnemerslijsten van de drie grote ronden.

De Australiër boekte in zijn loopbaan tot dusver twee dagzeges in grote ronden. In 2013 won hij een rit in de Giro en in 2014 schreef hij een etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam.

"Dat is al weer een tijdje geleden en met mijn lange pauze hoop ik in de komende Vuelta op etappewinst", zegt Hansen.