Robert Gesink hoopt de eerste drie etappes van de Giro d'Italia ongeschonden door te komen. De vrijbuiter van Lotto-Jumbo vreest vooral de hitte in Israël.

"Het gaat erg warm worden, dat zal onze grootste zorg zijn", zegt Gesink donderdag tegen NUsport. Volgens de weersvoorspelling wordt het komend weekend ruim 30 graden in Israël. "Dat wordt veel water drinken, zeker die rit in de woestijn."

Daarmee doelt de Achterhoeker op de derde rit over 229 kilometer tussen Beër Sheva en Eilat. De Giro begint vrijdag met een tijdrit van ruim 9 kilometer door Jeruzalem en zaterdag volgt een vlakke rit van Haifa naar Tel Aviv. 

Allemaal etappes waar klimmer Gesink geen kans op de zege maakt. "Het waait elke dag best wel hard, dus het kan spectaculair worden voor de wielerliefhebbers. Onze ploeg moet kopman George Bennett beschermen en kan met sprinter Danny van Poppel misschien voor een hele mooie verrassing zorgen."

Nederlandse renners verheugen zich op 'hectische' Giro-start in Israël
111
Nederlandse renners verheugen zich op 'hectische' Giro-start in Israël

Etna

Voor de 31-jarige Gesink begint de Giro pas echt in Italië, waar dinsdag na een rustdag de vierde etappe wordt verreden. Hij ziet kansen voor zichzelf in de zesde etappe met finish op de vulkaan Etna.

"Ik denk dat ik het daar zeker moet proberen. Dat is in het verleden ook een rit geweest waarbij de ontsnapping het redde tot de finish", weet Gesink.

"Ik moet er dus zeker bij zijn", vindt hij. "Je wordt er alleen maar beter van als je daar mee bent in de aanval."

Fabio Sabatini begint vrijdag om 12.50 uur als eerste renner aan de tijdrit. Voor Gesink begint de Giro om 14.27 uur. Rond 16.00 uur komt titelverdediger Tom Dumoulin als laatste over de finish.

Giro-vooruitblik: Iedereen kijkt uit naar duel Dumoulin-Froome
358
Giro-vooruitblik: Iedereen kijkt uit naar duel Dumoulin-Froome