Giorgia Bronzini heeft donderdag de eerste etappe van de Ronde van Chongmin Island op haar naam geschreven.

De 34-jarige Italiaanse van Cylance Pro Cycling bleef na 111,5 kilometer van en naar Chongming Xincheng Park de Belgische Kelly Druyts (tweede) en haar landgenote Silvia Persico (derde) in de massasprint voor.

Kirsten Wild, een van de weinige Nederlandse topper die naar China is afgereisd, kon zich niet in de strijd om de ereplaatsen mengen omdat ze in de aanloop daarnaartoe betrokken was bij een valpartij.

De 35-jarige Zwolse twitterde luttele minuten na de finish een foto waarop te zien is dat haar rechterschouder enigszins gehavend is.

Bedanken

"Oef, Op het asfalt belanden is nooit de beste manier om van je fiets af te komen. Maar Kirsten versus asfalt is 1 tegen 0. Ik wil mijn ploeggenoten heel erg bedanken voor de hulp tijdens de bonificatiesprints en de finale", schreef ze daarbij.

Wild won vorig jaar op precies hetzelfde parcours nog wel de openingsrit en pakte ook al twee keer (2014 en 2015) de eindzege in de WorldTour-koers.

De Ronde van Chongmin Island telt in totaal drie etappes, waarvan zaterdag de laatste en gelijk ook de langste op het programma staat.