Peter Schep heeft maandag zijn contract met wielerbond KNWU verlengd tot en met het WK van 2021. Sinds het najaar van 2016 is de oud-renner bondscoach van de duurrenners op de baan.

"Vanzelfsprekend ben ik blij dat ik mijn werk als bondscoach voort kan zetten in dienst van de KNWU", zegt de 41-jarige Schep, wiens vorige contract aan het einde van de maand afliep.

"Ik zie nog veel uitdaging om de Nederlandse baansport naar een nog hoger niveau te brengen, waarbij de Olympische Spelen van 2020 in Tokio een belangrijk doel zijn."

Begin maart eindigde Nederland boven aan de medaillespiegel bij de WK in Apeldoorn. De equipe van Schep en sprintcoaches Bill Huck en Hugo Haak veroverde vijf keer goud, vijfmaal zilver en twee bronzen medailles.

Voortreffelijk

"Peter heeft de afgelopen jaren voortreffelijk werk geleverd", zegt Johan Lammerts, technisch directeur van de KNWU, dan ook. "Niet alleen met de nationale selectie, maar ook met de talentengroep. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar onze samenwerking in de komende jaren."

Schep heeft onder meer Wim Stroetinga, Dion Beukeboom, Jan Willem van Schip, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild onder zijn hoede. De 35-jarige Wild was met drie gouden medailles zeer succesvol op de WK in Apeldoorn.