De Colombiaan Miguel Angel Lopez heeft dinsdag de tweede etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. Zijn landgenoot Ivan Sosa werd derde en nam de leiderstrui over.

Lopez plaatste in de slotmeters van de 145 kilometer lange koninginnenrit een demarrage en kon niet meer bijgehaald worden door zijn medevluchters. Sosa werd derde, achter Thibaut Pinot.

De 20-jarige Sosa neemt de roze leiderstrui over van Pello Bilbao. Die Spanjaard moest op zo'n anderhalve kilometer van de meet lossen.

Woensdag verdedigt de jonge Sosa een voorsprong van zes seconden op zowel Pinot als Lopez. De Colombiaanse klimmer van Androni was maandag ook al als derde gefinisht in de openingsetappe.

Astana

Het peloton stapte op de fiets in Lavarone en zette vervolgens koers richting de top van de Alpe di Pampeago. De vlucht van de dag bestond uit zes renners, maar wist door toedoen van Astana nooit een marge van veel meer dan vier minuten bij elkaar te rijden en werd aan de voet van de slotklim ingerekend.

Na een aantal mislukte vluchtpogingen slaagden Lopez, Pinot, Sosa, Chris Froome en de Italianen Domenico Pozzovivo en Giulio Ciccone er wel in vooruit te blijven.

In het sprintje bergop naar de finish kon geen van zijn medevluchters de tempoversnelling van Lopez volgen. Astana heeft daardoor na twee ritten nog de volle buit in de Alpen, want ook Bilbao koerst voor de Kazachse formatie.

De Italiaanse rittenkoers gaat woensdag verder met de derde etappe, die de renners over 138 heuvelachtige kilometers van Ora naar Merano voert. De Ronde van de Alpen duurt nog tot en met vrijdag.