Bahrain-Merida komt met nagenoeg al zijn toprenners naar de Amstel Gold Race. Onder anderen Vincenzo Nibali, Enrico Gasparotto en Sonny Colbrelli staan zondag aan het vertrek in Maastricht.

De zevenkoppige formatie van Bahrain-Merida wordt gecompleteerd door de 40-jarige Franco Pellizotti, de Sloveen Grega Bole en de Spaanse broers Gorka en Ion Izagirre. "Een heel sterke ploeg", stelt ploegleider Rik Verbrugghe tevreden vast.

"We kunnen met deze ploeg meerdere kanten op, dus we zien tijdens de koers wel waar voor ons de kans liggen", aldus de Belg. "De jongens hebben er zin in en komen hier allemaal om een mooi resultaat neer te zetten."

Gasparotto won de enige Nederlandse wielerklassieker twee keer, in 2012 en 2016. "Ik verwacht een heel open race", blikt de 36-jarige Italiaan vooruit. "De aanwezigheid van Peter Sagan zal zeker invloed hebben op de koers, maar ik ben goed in vorm, zo merkte ik deze week tijdens de Brabantse Pijl."

Zijn ploeggenoot Colbrelli eindigde daarin als tweede, achter de Belg Tim Wellens. Nibali, die dit jaar met Milaan-San Remo voor het eerst een grote voorjaarsklassieker won, deed in 2015 voor het laatst mee aan de Amstel Gold Race.