De rentree van Wilco Kelderman en Martijn Tusveld laat nog even op zich wachten. Het duo van Team Sunweb heeft in het herstelproces vertraging opgelopen.

Kelderman kwam op 11 maart ten val in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico en liep daarbij een breuk op in zijn rechtersleutelbeen. Volgens zijn ploeg is de 26-jarige Nederlander enig gevoel kwijt in zijn arm.

"Het lijkt erop dat het wordt veroorzaakt door zenuwen in zijn schouder", zegt Sunweb-dokter Anko Boelens. "Zijn terugkeer is nu uitgesteld en zijn toestand wordt nauwlettend in de gaten gehouden."

De teamleiding van Sunweb hield er destijds rekening mee dat Kelderman een maand tot zes weken uit de roulatie zou zijn. Door de vertraging van zijn revalidatie kan hij niet meedoen aan de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië.

Tusveld werd vorig jaar getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Aan het begin van het nieuwe seizoen leek hij voldoende hersteld, maar na deelname aan een aantal wedstrijden begon hij zich meer vermoeid te voelen. Tusveld neemt nu een nieuwe rustpauze.