Mark Cavendish is van plan om in mei in de Ronde van Californië zijn rentree in het peloton te maken.

"De Ronde van Californië is nog zes weken weg, dus dat zou ik moeten halen. Als ik tegen die tijd weer op de fiets zit, kan ik op tijd in vorm raken voor de Tour de France", aldus de 32-jarige Britse sprinter zondag tegenover The Observer.

Cavendish is op dit moment herstellende van zijn harde valpartij van twee weken geleden in Milaan-San Remo, waarbij hij een gebroken rib en een fors gehavende enkel opliep.

De eenmalig wereldkampioen op de weg traint voorlopig nog even niet op het asfalt, maar maakt zijn uren op de rollenbank.

Gemenebest Spelen

Cavendish wordt dit jaar sowieso achtervolgd door pech en blessures met ook valpartijen in de Tirreno-Adriatico en in de Ronde van Abu Dhabi.

Aan zijn crash in de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico hield de renner van Dimension Data opmerkelijk genoeg eveneens een gebroken rib over.

Cavendish trok zich vorige week al tot zijn eigen teleurstelling terug voor de Gemenebest Spelen van later deze maand in Australië.

"Ik had 'mijn' eiland Man enorm graag willen vertegenwoordigen. Helaas komt dit evenement te vroeg in mijn herstel", zei hij destijds.