Lars Boom staat zaterdag aan de start van de Volta Limburg Classic. Voor de renner van Lotto-Jumbo wordt het zijn eerste wedstrijd sinds hij moest opgeven in Parijs-Nice. 

"Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen. Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat", aldus de 32-jarige Boom. 

De geboren Brabander werd in januari geopereerd om hartritmestoornissen te verhelpen en maakte begin maart in Parijs-Nice zijn rentree. Zijn herstel ging echter niet voorspoedig genoeg, waarna Boom vanwege een verkoudheid na de vierde etappe uit de koers stapte. 

Vorige week werd bekend dat de Nederlander ook de Vlaamse voorjaarsklassiekers aan zich voorbij moet laten gaan, zodat hij op een rustig tempo zijn oude niveau weer kan hervinden.

Fit

Boom ziet de 45e editie van de Volta Limburg Classic, waarin meerdere klimmetjes zijn opgenomen, als een ideale wedstrijd om weer ritme op te doen.

"Ik ben fit, maar kan tijdens extreme inspanningen nog niet het maximaal aantal slagen halen. Deze wedstrijd geeft daarvoor de volgende prikkel. Vorige maand heb ik op hoogtestage veel bergop gereden, dus daar ben ik  op getraind. Ik wil vrij koersen en zien hoe het in de wedstrijd verloopt."

Het Team Sunweb van Limburger Tom Dumoulin doet niet mee aan de koers, die geen deel uitmaakt van de WorldTour. De Italiaan Marco Canola won de Volta Limburg Classic vorig jaar.