Dylan Groenewegen en Lars Boom zijn donderdag uit Parijs-Nice gestapt. Beide Lotto-Jumbo-renners gaan niet meer van start in de vijfde etappe omdat ze met een verkoudheid kampen.

Zowel Groenewegen als Boom vliegt donderdag terug naar Nederland om thuis verder uit te kunnen zieken.

Groenewegen maakte maandag nog de nodige indruk door de tweede etappe van de prestigieuze WorldTour-koers op zijn naam te schrijven.

De 24-jarige Amsterdammer bleef in de massasprint op zeer overtuigende wijze Elia Viviani (tweede) en André Greipel (derde) voor.

Het was al de vijfde zege van het jaar voor Groenewegen, die eerder Kuurne-Brussel-Kuurne, twee etappes in de Ronde van Algarve en een rit in de Ronde van Abu Dhabi won.

Groenewegen heeft weinig meer te zoeken in Parijs-Nice. De laatste vier etappes gaan over heuvelachtig terrein en daarin kan hij als sprinter weinig uitrichten.

Rentree

Boom maakte in Parijs-Nice zijn rentree, nadat hij in januari een operatie van bijna vijf uur had ondergaan om hartritmestoornissen te verhelpen.

De 32-jarige Vlijmenaar liet zich in de kopgroep zien tijdens de rit waarin Groenewegen de sterkste was. Hij werkt toe naar de grote voorjaarsklassiekers van begin april, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Parijs-Nice gaat donderdag verder met dus een heuvelachtige etappe over 165 kilometer van Solon-de-Provence naar Sisteron.

Wout Poels bezet door zijn overwinning van woensdag in de tijdrit knap de tweede plaats in het algemeen klassement, op slechts vijftien seconden achterstand van geletruidrager Luis Leon Sanchez.

'De koers naar de zon' duurt nog tot en met zondag. Op zaterdag staat er een loodzware bergetappe op het programma.