Bij het jurylid dat vrijdag tijdens de WK baanwielrennen in Apeldoorn werd aangereden is zaterdag lichte verbetering geconstateerd.

De man werd na het ongeval, dat plaatsvond tijdens het omnium, per brancard afgevoerd en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis van Zwolle gebracht.

"De UCI-commissaris die gewond raakte bij de WK ligt in stabiele toestand en vertoont tekenen van lichte verbetering", meldde de internationale wielerunie UCI een dag na het ongeval. "Hij blijft in het ziekenhuis voor verdere behandeling."

Over de aard van de verwondingen werden geen mededelingen gedaan. De man wilde tijdens het eerste onderdeel van het omnium voor vrouwen, de scratch, een rugnummer van de baan pakken dat bij een eerdere val was losgeraakt.

Hij werd daarbij aangereden door Diao Xiaojuan, een renster uit Hongkong die net aan kop reed. Het jurylid leek buiten bewustzijn en werd afgeschermd behandeld langs de baan. De wedstrijd lag lange tijd stil.

Vijf medailles

Nederland pakte tot dusver vijf medailles op het evenement in het Apeldoornse Omnisport. Goud was er voor Kirsten Wild op zowel het omnium als het onderdeel scratch en voor de mannen op de teamsprint.

Daarnaast veroverden de vrouwen op de teamsprint zilver en hetzelfde gold voor Jan-Willem van Schip op de puntenkoers. De WK baanwielrennen duurt nog tot en met zondag.