De Nederlandse kampioenschappen wielrennen vinden dit jaar plaats op de Brabantse Wal. In dit gebied in het westen van de provincie Brabant liggen de plaatsen Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht.

Op 27 juni worden de individuele tijdritten voor beloften, vrouwen en mannen afgewerkt in Bergen op Zoom. Op 30 juni staan de wegwedstrijden voor beloften en elite-vrouwen op het programma.

Op zondag 1 juli wordt de wegwedstrijd voor de elite-mannen gehouden. De wegwedstrijden finishen in Hoogerheide, dat valt onder de gemeente Woensdrecht.

Blij

Wielerbond KNWU is blij met de locatie. "Het is een mooie bonus dat we in deze nieuwe opzet direct het NK kunnen houden in deze regio, een streek waar wielrennen immens populair is", aldus directeur Vincent Luyendijk.

Vorig jaar in het Gelderse Montferland veroverde Ramon Sinkeldam voor het eerst in zijn loopbaan de Nederlandse titel op de weg. Bij de vrouwen ging de zege naar Chantal Blaak.

Tom Dumoulin kroonde zich vorig jaar tot Nederlands kampioen bij het tijdrijden, net als in 2014 en 2016. Annemiek van Vleuten won bij de vrouwen eveneens voor de derde keer in haar loopbaan de race tegen de klok.