Mathieu van der Poel heeft zondag het veldritseizoen in stijl afgesloten. De Nederlander kwam in bij de traditionele Sluitingsprijs in Oostmalle voor de 32e keer dit seizoen als winnaar over de streep.

De Belg Laurens Sweeck finishte als tweede. David van der Poel klopte Van der Haar in de strijd om de derde plaats en mocht zo zijn broer vergezellen op het podium.

Van der Poel won woensdag in Waregem zijn 31e cross van het seizoen en verbrak daarmee het record van Sven Nys. De inmiddels gestopte Belg, die bekendstaat als een van de beste veldrijders aller tijden, behaalde in het seizoen 2006/2007 dertig zeges.

In Oostmalle nam Van der Poel vanaf het begin het initiatief. Toen het tempo stilviel ging Sweeck weliswaar alleen in de aanval, maar met nog drie rondes te gaan zette de Nederlander de achtervolging in. Hij achterhaalde de Belg en reed solo naar de finish.

Van Aert

Ondanks zijn indrukwekkende zegereeks zal Van der Poel met gemengde gevoelens terugkijken op het seizoen. Bij de belangrijkste koers van het jaar, het WK in Valkenburg, moest hij de titel begin deze maand opnieuw aan de Belg Wout van Aert laten  Van der Poel kwam in Limburg niet verder dan de derde plaats.

Van Aert was er zondag niet bij. De Belg zette na het behalen van de wereldtitel voortijdig een punt achter zijn veldritseizoen. Zondag maakte hij op de weg in de Omloop Het Nieuwsblad lang deel uit van de kopgroep.