Alexander Kristoff heeft woensdag de eerste etappe van de Ronde van Abu Dhabi gewonnen. De Noor van UAE Emirates was in de massasprint te sterk voor Andrea Guardini (tweede) en Caleb Ewan (derde).

Danny van Poppel (Lotto-Jumbo) was op de achstste plek de beste Nederlander. Mark Cavendish kon zich niet mengen in de sprint, want de Brit van Dimension Data kwam al voor de officiële start ten val en moest na enkele kilometers opgeven.

Tijden de 189 kilometer lange etappe Madinat Zaya vormde zich een kopgroep van vijf renners, maar de sprintersploegen in het peloton gaven de vluchters weinig ruimte en rekenden ze uiteindelijk weer in.

Achter winnaar Kristoff - die zijn tweede dagzege van het seizoen boekte en vanzelfsprekend de eerste leider is in Abu Dhabi - en Guardini en Ewan completeerden Elia Viviani, Daniel McLay, Niccolo Bonifazio, Michael Bresciani, Van Poppel, Rudy Barbier en André Greipel de top tien.

De Ronde van Abu Dhabi gaat donderdag verder met opnieuw een nagenoeg vlakke etappe. De renners leggen dan 154 kilometer af tussen Yas Mall en Yas Beach.